Setelah dipotong 2, emmm....memang gebu dan lembap gitu....
Setelah diterbalikkan dari acuan.
Yang ni ina guna acuan kecil. Konon nak bubuh topping tapi tak sempat. Sorry...
Nilah rupa acuannya. Comel je...
Yang ni pulak ina letak dalam loyang 4 segi. Baru keluarkan dari oven antik. Terpaksa bakar pada suhu 200'C. Lupa le...berapa inci, nanti ina pi tengok ye. Ina ada letakkan RESEPInya dalam MyResepi.
BAHAN:
1 1/2 cwn butter/planta
1 1/2 cwn gula castor
5 bj telur A
1 1/2 cwn tpg. naik sendiri
1 cwn tpg. kastad
1/2 cwn tpg. gandum
1 1/2 camt esen vanila
1/2 camt soda
1 camt baking powder
1/2 cwn jus oren sunkist (1 bj)
1 1/2 camb kulit oren sunkist yg diparut
2 camb susu pekat
CARA:
1) Pukul butter dan gula sampai kembang. Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji, esen, susu pekat, jus oren dan kulit oren parut, gaul rata.
2) Masukkan pula semua jenis tepung yg diayak bersama soda dan baking powder.
3) Tuang ke dalam loyang yg telah digris dan bakar pada suhu 185'C selama 50 min atau sehingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan