Sumber: K.Fida myr
Bahan-bahan ( loyang 8 inc. / 9 inc. )
2 ½ cwn tepung naik sendiri - ayak = (tpg gandum + 2 camt b.powder + ½ soda)
1 ¾ cwn gula halus (boleh kurangkan)
250g mentega cair
1 1/4 cawan susu segar/susu cair
4 biji telur
1 sk esen vanilla/esen perisa buah2an pilihan
5 cams serbuk koko
NOTA: Nak buat kek marble pun boleh.
NOTA: Nak buat kek marble pun boleh.
Cara-cara
1) Blend semua bahan kecuali tepung dan esen. Tuangkan
adunan ini ke dalam mangkuk.
2) Masukkan tepung sedikit2 sambil dikacau rata + esen
dan kacau lagi hingga sebati.
3) Tuang adunan ke dalam loyang.
4) Bakar pada suhu 160C selama 50 min-1 jam.
adunan ini ke dalam mangkuk.
2) Masukkan tepung sedikit2 sambil dikacau rata + esen
dan kacau lagi hingga sebati.
3) Tuang adunan ke dalam loyang.
4) Bakar pada suhu 160C selama 50 min-1 jam.
**********************************************************************
Kek Koko yang mudah. Guna blender je.
Ambik resipi Kak Fida di myr.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan