Ambik resepi dari blog mat gebu. Memang puashati sangat. Sedapppp!
Kat kedai pun tak dapat rasa sebegini tau!
Ina suka bijannya banyak. Buat sendiri lagi berbaloi.
Emmm....yummy! Anak2 pun suka.
*********************************************************************
*********************************************************************
RESIPINYA:-
BAHAN:
2 1/4 cwn tepung gandum
1/2 cwn gula (3/4 cwn klu nk manis)
2 cwn santan
3 bj telur 'B'
1 cwn jus pandan (6 helai)
1 cams (paras) mentega
1 camt garam
1 camt pewarna hijau
Bijan
CARA:
1) Kisar semua bahan kecuali bijan.
2) Lengser loyang (Ina guna periuk bingka berlubang) dgn mentega dan panaskan sekejap-2 min.
3) Tuang adunan dan taburkan bijan.
4) Bakar sampai masak.
5) Sejukkan betul2 baru dipotong.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan