Sangat puashati mencuba resepi kak hanieliza ni.
Memang gebuuuu...
Sedap lagiiiii.......
CARA:
PANCAKE PISANG
sumber hanieliza
BAHAN:
BAHAN:
8 biji pisang berangan [lecekkan hancur]
1 s/k garam
1 s/b gula
2 s/b susu tepung
1 biji telur
1 cawan tepung gandum ]
1 s/k soda bikarbonat ] ayakkan
sedikit majerin
1 s/k garam
1 s/b gula
2 s/b susu tepung
1 biji telur
1 cawan tepung gandum ]
1 s/k soda bikarbonat ] ayakkan
sedikit majerin
CARA:
1. Gaulkan pisang dengan garam, gula dan telur. Kacau rata.
2. Masukkan susu tepung dan juga tepung gandum dan soda bikarnonat yg telah diayakkan.. Gaulkan rata.
3. Panaskan pan non-stik dengan api paling minimum.
4. Lenserkan dengan majerin sikit dan letakkan 1 senduk adunan dan ratakan sikit.
5. Tutupkan non-stik pan dan terbalikkan bila nampak kekuningan.
6. Terbalikkan adunan supaya masak kedua belah.
7. Angkat dan hidangkan bersama dengan madu.
2. Masukkan susu tepung dan juga tepung gandum dan soda bikarnonat yg telah diayakkan.. Gaulkan rata.
3. Panaskan pan non-stik dengan api paling minimum.
4. Lenserkan dengan majerin sikit dan letakkan 1 senduk adunan dan ratakan sikit.
5. Tutupkan non-stik pan dan terbalikkan bila nampak kekuningan.
6. Terbalikkan adunan supaya masak kedua belah.
7. Angkat dan hidangkan bersama dengan madu.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan