BISKUT KOKO SUSU
(sumber: SAJI 2008)
(resepi tak guna telur)
BAHAN
1 cwn butter/planta
3/4 cwn gula icing
1 camt esen vanila
3 cwn tpg. gandum
1 camt esen vanila
3 cwn tpg. gandum
1/2 cwn susu tepung
Serbuk koko - optional
Serbuk koko - optional
Hiasan: ceri merah
CARA
1. Pukul butter dan gula. Masukkan esen vanila.
2. Masukkan susu tepung - kacau.
3. Ayak masuk tepung gandum, uli menjadi doh.
4. Bahagikan kpd 2 bhgn. 1 dibubuh koko.
5. Tekan dengan acuan tart/semperit. (adunan memang lembut)
6. Tekan 2 kali dengan acuan, bunga pertama putih dan kedua (atasnya) bunga koko (bertindih la ni)
7. Bakar.
* Pegang... keras tapi bila makan...rangup.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan