16 Oktober 2015

KEK CHOC. MOIST





BAHAN

1 cwn gula kisar                                             
1 cwn butter@ 200gm butter 
3 bj telur 'A'
1 1/2 cwn tpg. gandum 
1/2 camt soda bikarbonat                                           
1 camt baking powder
1 1/2 camt esen vanila                                   
1 camt nescafe
1/2 cwn serbuk koko                                            
1/4 cwn air



CARA

1.  Step pertama bancuh koko, air, nescafe esen vanila, simpan dalam peti ais.
2.  Pukul butter dan gula sampai kembang barulah dimasukkan telur sebiji demi sebiji.
3.  Masukkan tepung2 yang telah diayak dengan bhn kering lain berselang seli dengan bancuhan koko tadi.
4.  Masukkan dalam loyang dan bakar sampai masak.

Hiasan: Choc. rice

Topping

1/2 cwn susu pekat (agak2 je)
1/4 cwn serbuk koko (ina guna van houten)
2 cams minyak masak


Cara:  Masak semua bhn atas api perlahan sampai pekat. Tuang di atas kek yang dah sejuk tadi dan tabur dengan choc. rice.  Emmm...sedap!




Tiada ulasan:

Catat Ulasan