Sebenarnya ini adalah biskut2 raya nan lalu. Maaf la sbb baru sekarang nk upload. Takde masa sblm ni. Biskut ulangan katakan....anda semua tentu dah tahu resipi2nye kan?
Biskut Susu
Senang buat bentuk ni.
Sebahagian dpd biskut raya yg sempat dibuat. Percaya tak...2 minggu posa Ina dah mula buat...tak sempat raya dah habis...hahaha....
Ada jugak sejenis 2 biskut Ina beli sbg tambahan.
Biskut Aiskrim...anak2 tolong celupkan choc. tu...mcm2 rupa ada.
Biskut Choc. Rice. 1st trial....sedap!
CARA:
Rangup je...
BISKUT CHOC. RICE
CARA:

Biskut Snow Oat.
Ini Biskut Snow Oat yg salut susu tepung tu. Mudah sgt nk buat dan sedap sekali.
Ambik resipi dr rakan...nti Ina cari resipinye ye.
Biskut Chipsmore.
Biskut kegemaran family. Buat saiz kecil2 senang nk masuk mulut...hihihi
Klu nk lg sedap buh badam + choc.chips byk2.
Biskut Tat. Saje buat color hijau.
Beginilah rupanya.
Sebahagian dpd biskut raya yg lalu.
Jemputlah makan ye...
Biskut Kerang.
Rangup dan sedap rasanye.
Tinggal sikit ni je lagi..huhuhu
BISKUT CHOC. RICE
SUMBER: SABARIAH BAHASAR
BAHAN:
330g
tepung gandum 200g
mentega
20g
tpg. jagung 3
camb serbuk koko
150g gula kastor 1 camt baking powder
1 biji kuning telur coklat rice
1 camt vanilla
150g gula kastor 1 camt baking powder
1 biji kuning telur coklat rice
1 camt vanilla
CARA:
1) Ayak
tepung,baking powder dan koko.ketepikan.
2) Pukul
berkrim mentega, gula, kuning telur dan vanilla. (guna senduk kayu je)
3) Masukkan
bahan yg telah diayak dan gaul sebati. Canai dan terapkan.Tabur coklat rice di atasnya.
4) Bakar
pada suhu 170C.
BISKUT CHOC. RICE
SUMBER: rakan
BAHAN:
BAHAN A (Pukul dgn senduk kayu je):
250g butter
150g gula halus
1 bj kuning telur
BAHAN B:
250g t.gandum
150g oat (kisar)
2 camb serbuk koko
HIASAN: susu tepung + gula icing (gaul)
250g butter
150g gula halus
1 bj kuning telur
BAHAN B:
250g t.gandum
150g oat (kisar)
2 camb serbuk koko
HIASAN: susu tepung + gula icing (gaul)
CARA:
1) Bahan A + Bahan B - uli jd doh.
2) Canai dan terap.
3) Bakar suhu 170'c selama 20 min....sejukkan barulah digolek dlm susu tepung tadi.
3) Bakar suhu 170'c selama 20 min....sejukkan barulah digolek dlm susu tepung tadi.

Biskut Snow Oat.
Ini Biskut Snow Oat yg salut susu tepung tu. Mudah sgt nk buat dan sedap sekali.
Ambik resipi dr rakan...nti Ina cari resipinye ye.
Biskut Chipsmore.
Biskut kegemaran family. Buat saiz kecil2 senang nk masuk mulut...hihihi
Klu nk lg sedap buh badam + choc.chips byk2.
Beginilah rupanya.
Sebahagian dpd biskut raya yg lalu.
Jemputlah makan ye...
Biskut Kerang.

Rangup dan sedap rasanye.
Tinggal sikit ni je lagi..huhuhu
Assalam sis, boleh share resepi biskut snow oats x? :)
BalasPadam