14 Januari 2010

BISKUT AISKRIM



 

BISKUT AISKRIM

BAHAN:

1 cwn butter
3/4 cwn gula castor
2 1/2 cwn tpg. gandum
1 cwn tpg. jagung
1 bj kuning telur
2 camb susu pekat
1 camt esen rose @ vanila
1 camt baking powder
1 camt emplex
Hiasan:  Kuning Telur, manik urai, cooking choc.

CARA:

1)   Pukul gula dan butter (Ina guna senduk kayu je).  Kemudian masukkan telur, pukul lagi.
2)   Masukkan esen dan tepung2 yg telah diayak bersama dengan baking powder dan emplex.
3)   Uli menjadi doh.  Canai dan terap dengan acuan. Sapu kuning telur di permukaannya.
4)   Bakar.  Sejukkan biskut barulah dicelup dengan cooking choc. dan tabur manik urai warna-warni.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan