26 Oktober 2009

BISKUT BUAH PINGGANG

BISKUT BUAH PINGGANG
(memang sedap, rugi kalau tak cuba)
Sumber: Jiran mak yang selalu ambil tempahan




BAHAN

1 cwn gula kisar                                 
1 1/2 cwn butter (1 kiub)                    
1 bj kuning telur                                  
1 camt esen vanila   
1 cwn tpg. gandum      
2 cwn tpg. kek
1 cwn biskut marie putih (sukat dulu baru kisar)
1 1/2 cwn cornflakes             "          "
Hiasan:  Putih Telur & Sedikit Cornflakes kisar

CARA

1.  Pukul gula dan butter sampai kembang.
2.  Masukkan telur dan esen vanila. Pukul sebati.
3.  Masukkan tepung2 yang diayak, biskut marie dan cornflakes.  Uli menjadi doh.
4.  Canai dan terap dengan acuan.  Sapu putih telur dan tabur sedikit cornflakes kisar.
5.  Bakar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan