Sumber: ina_lyna myr
Minta izin ye...
BAHAN-BAHAN: (3-4 org makan)
400gm tpg. gandum
1 cwn air
1 camb planta (cairkan)
1 camt garam
3 camb gula
1 camb susu pekat
1 bj kuning telur
2 camt yis
1/2 camt soda bikarbonat
minyak utk menggoreng
CARA:
- Campur semua sekali kecuali tepung. kacau sebati.
- Masukkan tepung sikit2 dan uli lagi. Kalau lembik sangat, tambah tepung sikit lagi.
- Kalau ikut cara betul kena uli sampai tak melekat.tapi akak dah tak larat..tinggalkan je...agak2 lebih dari setengah jam bleh le uli lagi..tabur sket tepung untuk mudahkan.
- Canai agak2 4-5cm memanjang..potong memendek anggaran 1-1.5 inci. nak cantumkan dua cakoi tu,basahkan lidi n gores kat tengah2 cakoi pertama.just nak bagi dia melekat je.pastu amik 1 lagi dan letak atasnya.
- Angkat cakoi tadi dan tarik sikit sebelum masukkan ke dalam minyak..sebab tu dia nampak panjang. saiz asal setengah je dari tu.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan